Arkiv för kategori ‘Okategoriserade’

Vårens utmaning

måndag, 5 april, 2010

Jag skulle så gärna vilja vara bra på att springa, fort och länge. I takt med att snön försvinner och kvällarna blir ljusare lockar utomhusträningen allt mer men jag vill att det ska vara effektivt.

Vårens utmaning är därför 5 kilometer på 25 minuter.

För att ladda upp kör jag och träningskompisen C kilometerintervaller på löpband. 12 kilometer i timmen i fem minuter, sedan en liten stunds återhämtning på lägre hastighet innan det är dags för nästa intervall. Fixar tre med en minut emellan men målet är fem utan stopp.

Häng med du också!

En tillgiven livscoach

måndag, 15 mars, 2010

Psykiatriprofessorn och indfulnessexperten Åsa Nilsonne har nyligen gett ut boken ”Zelda och meningen med att ha hund”. I boken beskriver hon hur hundar påminner oss om att vara närvarande i nuet genom sitt sätt att vara och reagera på omgivningen och därmed är perfekta mindfullnesscoacher.

Att djur får människan att må bra har visats i flera studier och används på flera olika sätt inom vården. I Skellefteå kommun finns till exempel Kågedalens ryttarförening där ungdomar som mår psykiskt dåligt får möjlighet att hitta balans i tillvaron genom att tillbringa tid med hästarna. Djuren dömer ingen och utmaningarna i ridningen ger chansen att växa som person. I demensvården används hundar på flera håll för att öka det sociala samspelet och kommunikationen.

Själv skulle jag gärna ha en liten vovve inte minst för sällskapet, den villkorslösa kärleken och motionen. Problemet är bara kalla och regniga vintermorgnar. Undrar om inte min man känner för lite extra frisk luft just då…

Tänkvärt

torsdag, 11 mars, 2010

Det var en gång en klok som sa:

”Att oroa sig är som att betala räntan på ett lån man aldrig fått”.

Rekordmånga anmälda

tisdag, 2 mars, 2010

Det drar ihop sig. Om mindre än en månad, den 28 mars, går startskottet för Premiärmilen på Norra Djurgården i Stockholm. Trots att träningsförhållandena utomhus inte varit de bästa den här vintern är det många löparsugna som ligger i startgroparna. Den 17 januari hade loppet 1011 deltagare anmälda, nästan dubbelt så många som vid samma tidpunkt förra året då det var 529. Om du känner dig taggad för att testa formen efter vintern är det inte för sent att anmäla sig ännu.

100 armhävningar

tisdag, 2 mars, 2010

Vill du kunna göra hundra armhävningar eller kanske två hundra sit ups? Nu är det möjligt. Jajamen, Iphone erbjuder en gratis app där du får ett träningsprogram för att nå ditt mål på bara några veckor.

Den stora frågan är bara, hur levde man egentligen innan internet?

Litar du på din träningskompis?

söndag, 28 februari, 2010

Ett av de vanligaste tipsen för att komma igång med träningen och komma iväg till gymmet trots att det tar emot ibland, är att skaffa en träningskompis. Och visst stämmer det. Jag vet inte hur många gånger vetskapen om att någon står där och väntar har fått mig att kliva upp ur soffan och komma iväg, fast jag mycket hellre skulle vilja ligga kvar i värmen under filten. Och det behöver väl inte ens sägas, det är ju så skönt efteråt.

Nu tas plötsligt begreppet träningskompis till en ny nivå. Acroyoga är träningsformen som verkligen sätter tillitet på prov. Det handlar om en blandning mellan yoga, thaimassage och akrobatik där man i grupp eller parvis använder varandra som redskap i övningarna. Stora träningskedjor som Sats har introducerat träningen vid några tillfällen men ännu finns den inte med i det ordinarie utbudet av gruppträningsklasser. Däremot erbjuder exempelvis Yoga Shakti vid Mariatorget flera Acroyoga-events under våren.

Jag som länge velat gå på cirkusskola kommer definitivt att testa, det här kan nog bli riktigt roligt.