Arkiv för mars, 2010

En tillgiven livscoach

måndag, 15 mars, 2010

Psykiatriprofessorn och indfulnessexperten Åsa Nilsonne har nyligen gett ut boken “Zelda och meningen med att ha hund”. I boken beskriver hon hur hundar påminner oss om att vara närvarande i nuet genom sitt sätt att vara och reagera på omgivningen och därmed är perfekta mindfullnesscoacher.

Att djur får människan att må bra har visats i flera studier och används på flera olika sätt inom vården. I Skellefteå kommun finns till exempel Kågedalens ryttarförening där ungdomar som mår psykiskt dåligt får möjlighet att hitta balans i tillvaron genom att tillbringa tid med hästarna. Djuren dömer ingen och utmaningarna i ridningen ger chansen att växa som person. I demensvården används hundar på flera håll för att öka det sociala samspelet och kommunikationen.

Själv skulle jag gärna ha en liten vovve inte minst för sällskapet, den villkorslösa kärleken och motionen. Problemet är bara kalla och regniga vintermorgnar. Undrar om inte min man känner för lite extra frisk luft just då…

Tänkvärt

torsdag, 11 mars, 2010

Det var en gång en klok som sa:

”Att oroa sig är som att betala räntan på ett lån man aldrig fått”.

Rekordmånga anmälda

tisdag, 2 mars, 2010

Det drar ihop sig. Om mindre än en månad, den 28 mars, går startskottet för Premiärmilen på Norra Djurgården i Stockholm. Trots att träningsförhållandena utomhus inte varit de bästa den här vintern är det många löparsugna som ligger i startgroparna. Den 17 januari hade loppet 1011 deltagare anmälda, nästan dubbelt så många som vid samma tidpunkt förra året då det var 529. Om du känner dig taggad för att testa formen efter vintern är det inte för sent att anmäla sig ännu.

100 armhävningar

tisdag, 2 mars, 2010

Vill du kunna göra hundra armhävningar eller kanske två hundra sit ups? Nu är det möjligt. Jajamen, Iphone erbjuder en gratis app där du får ett träningsprogram för att nå ditt mål på bara några veckor.

Den stora frågan är bara, hur levde man egentligen innan internet?